Padangų montavimas: atlikti savarankiškai ar kreiptis į meistrus?

Padangų montavimas http://ratumontavimas.lt atrodo nesudėtingas darbas, todėl kai kurie nusprendžia, kad jiems nereikalinga meistrų pagalba ir padangas sumontuoti gali patys. Visgi toks pasirinkimas turi kelis trūkumus. Visų pirma, jeigu montuosite padangas savarankiškai, negalėsite garantuoti kelionės saugumo. Visų antra, nemaža tikimybė, kad sugadinsite padangas ir užuot sutaupę, mokėsite dvigubai už padangas. Todėl, jeigu norite, kad padangų montavimas būtų atliktas kokybiškai, palikite darbus patyrusiems meistrams.

Nuo ko priklauso padangų montavimo kaina?

Padangų montavimas kainuoja skirtingai. Apžvelkime, nuo ko priklauso kaina:

  • Padangų montavimo kaina iš dalies priklauso nuo pasirinkto specialisto. Kuo daugiau patirties turi specialistas, tuo greičiau ir profesionaliau gali pakeisti padangą. Todėl nenuostabu, kad tokio specialisto išlaikymas autoservisui kainuoja brangiai, todėl ir paslaugos kiek brangesnės.
  • Jeigu esate iš mažo miesto, tuomet turbūt galvojate, kad padangų montavimas Vilniuje kainuoja kur kas brangiau, nei mažuose miestuose. Tai tiesa, tačiau tik iš dalies. Sostinėje yra daugiau autoservisų, kurie yra brangiose patalpose. Brangių patalpų išlaikymas kainuoja brangiai, todėl ir padangų montavimas Vilniuje ar kitame dideliame mieste kartais kainuoja brangiai. Tačiau tiek sostinėje, tiek kitame dideliame mieste galima rasti ir pigesnes kainas siūlančių autoservisų.,
  • Autoservisai, kuriuose darbai atliekami atmestinai, neretai siūlo pigesnes kainas. Tačiau į tokius autoservisus kreiptis neapsimoka dėl kelių priežasčių. Visų pirma, dažnai pasitaiko, kad darbus tenka tiesiog perdaryti. Visų antra, nepatyręs meistras gali ne tik nekokybiškai sumontuoti padangas, bet ir jas sugadinti.
  • Dar vienas dalykas nuo kurio priklauso kaina yra autoserviso arba savarankiškai dirbančio meistro pasirinkimas. Jeigu rinksitės savarankiškai dirbantį meistrą, tuomet kaina gali būti šiek tiek pigesnė. Tačiau savarankiškai dirbantys meistrai, priešingai nei autoservisai, ne tik neretai nekreipia dėmesio į darbų atlikimo terminą, bet ir neprisiima atsakomybės, jeigu darbai atlikti nekokybiškai.
  • Kitas dalykas – kur bus atliktos paslaugos? Neretai padangas montuoti reikia kelyje. Mobilus autoservisas kartais kainuoja brangiai, kadangi autoservisams tenka mokėti ne tik už darbą, bet ir kurą.
Related Posts