Į ką atkreipti dėmesį renkantis itališką alyvuogių aliejų?

Vienos ar kitos rūšies aliejų naudoja daugelis. Kadangi jų yra skirtingų rūšių tai kiekvieną galima pritaikyti vis skirtingiems patiekalams. Tai yra vieni aliejai naudojami salotoms kiti naudojami kepimui o dar kiti marinavimui. Todėl reikia turėti bent jau minimaliai žinių apie šį produktą, kad galėtumėte išsirinkti tinkamą. Tikriausiai vienas iš geriausių aliejų yra itališkas alyvuogių aliejus, tad apie jį norime ir papasakoti šiame straipsnyje, bei suteikti informacijos, į ką reikia kreipti dėmesį jį renkantis.

Didelis aliejų pasirinkimas

Aliejų rūšių tikrai yra įvairių pradedant nuo skirtingų produktų, iš kurių jie yra gaminami. Jeigu apsiribosime vien alyvuogių aliejais, jų vis tiek bus daug ir ir jų pasirinkimas platus. Tad norint išsirinkti kokybišką alyvuogių aliejų, pirmiausia dėmesį reikėtų kreipti į pakuotę. Jeigu ji yra skaidri, vadinasi, jis nėra pačios geriausios kokybės. Alyvuogių aliejus turėtų būti supilstytas į nepermatomas pakuotes. Taip jis išsaugos visas geriausias savybes, kurias galima gauti iš jo. Be to, tokios rūšies aliejus turėtų būti nerafinuotas

Dėmesys kilmės šaliai

Skirtingas aliejus gali būti gaminamas skirtingose šalyse, nes jis yra gaminamas ne vien tik iš alyvuogių. Tačiau jeigu kalbame būtent apie šios rūšies produktą, tuomet tikriausiai žinote kad Italija garsėja ne vien tik patiekalais iš makaronų, bet ir auginamomis alyvuogėmis. Kadangi ten šis augalas yra labai populiarus, tad ir nemažai produktų yra gaminama iš jo, todėl ten tokie produktai yra vieni iš kokybiškiausių. Tad jeigu nusprendėte pirkti būtent tokį aliejų, visada reikėtų dėmesį atkreipti, ar jis yra pagamintas Italijoje. Taip žinosite, kad renkatės tikrai gerą produktą.

Ar alyvuogių aliejus gali būti skirtas kepimui?

Visada verta žinoti, kad ne visi aliejai yra skirti kepimui, todėl juos labai svarbu atskirti. Kai kurie aliejai gali būti naudojami kaip gurmaniški produktai, o kiti – paprastai kepimui. Aišku, alyvuogių aliejus gali būti naudojamas ir kepimui, tačiau jis gaminamas visiškai kitaip, negu tas kuris naudojamas ant salotų ar pagardinti kitus patiekalus. Tad jeigu alyvuogių aliejų nusipirkote būtent gaminti salotoms, jo jokių būdu negalima pilti į keptuvę.

Kokybiškas alyvuogių aliejus pasižymi kartumu

Jeigu renkatės pačios aukščiausios rūšies itališką alyvuogių aliejų, turbūt jau teko pastebėti, kad jis pasižymi kartumu. Kai kam toks skonis gali būti keistas, tačiau jis būtent ir pasako apie aukštą kokybę. Todėl nereikėtų galvoti, jeigu pajutote tokį skonį, kad jis yra sugedęs ar panašiai. Drąsiai jį galite naudoti ant įvairių salotų, ar gardinti kitus patiekalus, kur alyvuogių aliejus yra būtinas.

 

 

 

 

Related Posts