Skaniausi čeburekai gali būti pagaminami labai paprastai

Vargu, ar galėtume surasti bent vieną žmogų, kuriam nepatiktų aliejuje keptas maistas. Juk kartais taip smagu tokiu maistu pasilepinti, o ypač tada, kai jie būna šviežūs ir ką tik iškepti. Čeburekai yra vienas iš tokių maistų, kuriuos valgome tikrai ne kasdien, tad nusipirkus juos norime, kad jie būtų kaip įmanoma skanesni ir šviežiasni. Tačiau dažniausiai, įvairiuose vietose nusipirktas toks maistas ne visada būna skanus. Kad jo nereikėtų pirkti jau pagaminto, visada jį galima pasigaminti namuose ir tai gali būti visai paprasta.

Čeburekai ne tik su mėsa

Dažniausiai esame įpratę, kad čeburekai yra gaminami su mėsa. Tačiau skaniausi čeburekai gali būti ir be mėsos. Į juos kuo puikiausiai galima dėti sūrio, varškės. Puikus derinys gali susidėti iš dviejų ingredientų, tokių kaip sūris ir mėsa, varškė ir špinatai ir panašiai. Tad jei dar nei karto nesate ragavę kitokio varianto, tikrai verta pabandyti. Galite atrasti ne tik naujų skonių, bet atrasti ir dar labiau patinkantį variantą, nei kad esate pripratę valgyti.

👍 Sudomins ➡️  Alaus tradicijos Vokietijoje

Čeburekuose labai svarbu ir tešla

Tikriausiai vienas pagrindinių dalykų, kodėl yra renkamiesi čeburekai, tai jų tešla. Yra begalės daug skirtingų tešlos variantų, todėl kiekvienas gali rinktis iš sau patinkančio varianto. Tešla gali būti gaminama labai paprastai, į kurią įeina vos keli ingredientai, tokie kaip miltai, vanduo, druska ir aliejus, taip pat gali būti gaminama tokia, kuriai reikia nemažai produktų, tokių kaip miltai, kefyras, varškė, druska, kiaušiniai ir panašiai. Tad turėtumėte žinoti, kas jums labiau tinka ar plona, permatoma tešla ar storesnė ir puresnė.

Patarimai, kurie leis išsikepti pačius skaniausius čeburekus

Kad čeburekai pavyktų tikrai nepriekaištingai, verta laikytis tam tikrų taisyklių:

  • Juos kepant nereikėtų pagailėtų aliejaus. Įdėjus į aliejų, jis turėtų pilnai apsemti visą čebureką.
  • Aliejus neturėtų būti per daug karštas, kad vidus spėtų tinkamai iškepti, o išorė per daug nesudegtų.
  • Kad įdaras būtų sultingas, į jį reikėtų įpilti šiek tiek sultinio. Jeigu taip ir padarysite, formuojant čeburekus, jo galus reikėtų labai gerai suklijuoti, kad įpiltas sultinys nepatektų į aliejų, nes tuomet jis pradės labai taškytis ir gali jus nudeginti.
  • Suminkius tešlą verta ją šiek tiek palaikyti šaldytuve, taip vėliau galėsite kur kas paprasčiau iškočioti tešlą čeburekams.
👍 Sudomins ➡️  Duona su džiovintais pomidorais, parmezanu beigi rozmarinu