Varškės bandelės su obuoliais yra vienas jaukiausių ir kvapniausių naminių skanėstų, kuris ne tik džiugina savo skoniu, bet ir sukuria šilumos ir jaukumo atmosferą bet kuriuo metų laiku. Šios bandelės puikiai tinka pusryčiams, popietiniam užkandžiui ar desertui prie arbatos, džiugina savo lengvumu ir švelnia tekstūra
Varškė, kuri yra pagrindinė tešlos sudedamoji dalis, suteikia bandelėms ypatingo minkštumo ir drėgnumo, o pridėjus obuolių jos įgauna gaivaus ir ryškaus vaisių skonio.
Obuoliai suteikia ne tik saldumo, bet ir šiek tiek rūgštelės, todėl ingredientų derinys tampa ypač harmoningas.
Reklama
Dėl sodraus cinamono ir vanilės aromato bandelės pripildys namus stebuklingo namų kepinių kvapo.
Tešlos ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Vanilino cukrus – 10 g;
- Miltai – 200 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Obuolys – 500 g;
- Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- cinamono – žiupsnelis;
- kukurūzų krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.
Varškės bandelių su obuoliais paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, varške, augaliniu aliejumi. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą
Tešlą padalykite į 10 dalių, suformuokite bandeles
Įdarui obuolius nulupkite nuo žievelės ir sėklų, supjaustykite nedideliais kubeliais
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, lengvai apkepkite obuolius, suberkite cukrų ir cinamoną. Obuolius karamelizuokite cukruje, tada suberkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite.
Iš tešlos iškočiokite mažas bandeles ir į vidų sudėkite įdarą. Įdarą užkimškite tešlos viduje ir sudėkite bandeles ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Kepkite bandeles 170 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Prieš tai tešlą patepkite pienu.
Iškepusias bandeles aptepkite sviestu, o viršų pamirkykite cukraus ir cinamono mišinyje.
Gausite saldžias bandeles, kurios atrodys kaip obuolių pyragai.