Kartais atrodo, kad iš paprastų ingredientų deserto pagaminti neįmanoma. Daugelis žmonių mano, kad pyragams ir grietinėlės pyragams reikia daug brangių ingredientų. Tačiau, kaip rodo praktika, saldų desertą galite pasigaminti net iš obuolių ir pitos duonos.
Norint pagaminti desertą iš obuolių, nebūtina būti konditerijos šefu. Mes jums pasakysime, kaip paruošti obuolių desertą iš paprastų ingredientų arbatos gėrimui.
Ingredientai:
- varškės sūris – 500 g;
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- cukrus – 80 g;
- obuoliai – 3 vnt.;
- plonas lavašas – 200 g;
- pienas – 3 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Varškę ir porą kiaušinių sumaišykite su granuliuotu cukrumi. Panardintu trintuvu sutrinkite varškę su likusiais ingredientais iki kreminės konsistencijos.
Obuolius supjaustykite mažais griežinėliais ir išimkite sėklas. Varškės mišinyje sumaišykite obuolių skilteles.
Gautą varškės mišinį uždėkite ant pitos duonos. Masės sluoksnis neturi siekti pitos duonos galų, kad būtų lengviau susukti į vyniotinį.
Pitos duonos kraštus užlenkiame ir susukame į vyniotinį.
Likusį kiaušinį sumaišykite su pienu. Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite vyniotinį.
Vyniotinį patepkite kiaušinio ir pieno mišiniu, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.
Rezultatas – kvapnus varškės desertas su obuoliais. Vyniotinis paruošiamas greitai, nekepinant plutos.