Naminis maistas visada bus geresnis nei parduotuvėje pirktas, nes žinote, ką į jį dedate. Šį kartą išbandykite namines vištienos ir kiaulienos dešreles su sūriu.
Ar kada pagalvojote, kaip būtų, jei visiškai atsisakytume parduotuvinių dešrų ir dešrelių? Išmokome gaminti naminę duoną, kukulius, makaronus, patys užsiauginame daržoves, tad kodėl nepasigaminus ir naminių dešrelių . Tai tikrai sveikesnis pasirinkimas be kenksmingų medžiagų. Šiandien turime vištienos ir kiaulienos dešrelių su sūriu receptą, kurį lengvai ir greitai pasigaminsite savo virtuvėje.
Ingredientai naminėms dešrelėms gaminti
Pasilepinti šaltibarščiais, dešrelėmis ar dešrelėmis galvojant apie savo sveikatą ir figūrą beveik neįmanoma. Kodėl visada turime rinktis tarp sveikatos ir lieknos figūros bei skanumynų, kuriems dažnai neatsispiriame. Šį kartą neturime priimti sprendimo . Gaminti namines dešreles – sveikas pasirinkimas, nepakenkiantis nei mūsų sveikatai, nei kūno svoriui.
Ingredientai:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 250 g kiaulienos
- 100 g sūrio
- 1 svogūnas
- 1 nedidelė česnako lazdelė
- 1 maišelis želatinos
- Muskato riešutas
- 1 šaukštelis raudonųjų pipirų
- Druska ir pipirai pagal skonį
Naminių dešrelių ruošimas
Pirmiausia vištieną supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į blenderį. Padarykite vientisą konsistenciją. Smulkiai supjaustykite kiaulieną. Toliau į didesnį dubenį suberkite visus ingredientus, vištieną ir kiaulieną, kubeliais pjaustytą sūrį , smulkiai pjaustytą svogūną, įtrintą česnaką, muskato riešutą (su juo atsargiai, užtenka tik peilio galo), raudonųjų pipirų, druskos ir pipirų . Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai gražiai susijungtų ir gautumėte įdarą primenantį mišinį.
Dabar ant stalviršio paskleiskite maistinę foliją ir dalimis dėkite mėsos pagrindą ant dešrelių. Suformuokite mažesnius rutuliukus, kad viduje neliktų oro . Tvirtai suriškite kraštus į mazgą. Paruoštas dešreles sudėkite į garų puodą arba verdantį vandenį. Procesas turėtų trukti apie valandą.
Kai tik jums atrodo, kad mėsa yra paruošta, iš karto išėmę suktinukus įdėkite į šaltą vandenį ir palikite šaldytuve dar 2 valandas. Žinoma, prieš patiekdami nuimkite foliją ir supjaustykite mažais apskritimais . Namines dešreles su sūriu galima naudoti ruošiant sumuštinius, kaip salotų ingredientą ar tiesiog lėkštėje atėjus lankytojui.