Traškių Saldžiarūgščių Marinuotų Agurkų Paslaptis: Nepakartojamas Skonis Jūsų Stalo Dekorui

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai yra puikus garnyras prie mėsos patiekalų, sumuštinių, salotų ar kaip užkandis su sūriu. Jie taip pat puikiai tinka ruošiant mišraines ar kitus patiekalus, kuriuose reikia šiek tiek saldaus ir rūgštaus skonio.

Traškių Saldžiarūgščių Marinuotų Agurkų Paslaptis

Šis receptas leidžia mėgautis tradiciniais agurkais su švelnia saldžiarūgščia nata, kuri puikiai subalansuoja skonį ir tinka įvairiems valgiams. Skanaus!

Ingredientai:

  • Agurkai: 1 kg (geriausiai tinka mažesni, tvirti agurkai)
  • Vanduo: 1 litras
  • Actas: 200 ml (5-6% acto rūgšties)
  • Cukrus: 200 g
  • Druska: 50 g
  • Lauro lapai: 2-3 vnt.
  • Juodieji pipirai: 10-15 žirnelių
  • Garstyčių sėklos: 1 šaukštelis
  • Česnakai: 3-4 skiltelės
  • Krapai: keletas šviežių šakelių arba 1 šaukštas džiovintų
  • Gvazdikėliai: 2-3 vnt. (pasirinktinai)

Agurkų paruošimas:

Gerai nuplaukite agurkus po šaltu vandeniu. Jei agurkai yra didesni, galite juos supjaustyti į kelias dalis arba palikti sveikus, jei jie yra mažesni.
Agurkus sudėkite į didelį indą ir užpilkite šaltu vandeniu. Leiskite jiems mirkti apie 2-4 valandas, kad jie įgautų traškumo.

Marinato paruošimas:

Į didelį puodą supilkite vandenį, actą, cukrų ir druską. Įdėkite lauro lapus, juoduosius pipirus, garstyčių sėklas ir gvazdikėlius (jei naudojate). Užvirinkite marinatą ir leiskite jam virti 5-10 minučių, kad visos sudedamosios dalys išsiskleistų ir susijungtų.

Indelių paruošimas:

Indelius (stiklainius) ir dangtelius gerai nuplaukite ir sterilizuokite. Galite tai padaryti verdančiu vandeniu arba įkaitintoje orkaitėje.

Agurkų sudėjimas:

Į kiekvieną sterilizuotą stiklainį sudėkite šviežių arba džiovintų krapų šakeles ir keletą nuluptų česnako skiltelių. Tuomet sudėkite agurkus taip, kad jie tvirtai stovėtų stiklainyje, tačiau ne per stipriai susispaustų.

Marinato užpylimas:

Užpilkite karštu marinatu agurkus stiklainyje, užtikrinkite, kad jie būtų visiškai apsemti. Užsukite dangtelius ir palikite stiklainius atvėsti kambario temperatūroje.

Brandinimas:

Kai stiklainiai visiškai atvės, perkelkite juos į šaltą ir tamsią vietą. Agurkai bus paruošti vartoti po 1-2 savaičių, tačiau ilgiau brandinant, skonis dar labiau subręsta.

 

Visos teisės saugomos ©2024 | Kopijuoti turinį be raštiško sutikimo griežtai draudžiama.

Spalvinimo paveiksliukai