Tešla gaunasi minkšta, bet nesutrupa ir ilgai išlieka šviežia. Įdarui galima naudoti ne tik obuolius, bet ir kitus saldžius įdarus.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- kefyro, 10 g;
- sviesto, 120 g;
- kiaušinio trynio, 1 vnt;
- cukraus, 2 šaukštai;
- miltai, 300 g;
- rauginimo medžiaga, 1 šaukštelis;
- žiupsnelis druskos.
Įdarui paruošti reikia:
- obuolių, 6 vnt;
- cukraus, apie 2 valgomųjų šaukštų arba daugiau;
- vanilino pagal skonį;
- sviesto, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Obuolius nulupkite ir stambiai sutarkuokite
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite obuolių mišinį, pabarstykite cukrumi ir išmaišykite.
Nuolat maišydami troškinkite 5 minutes, kol išgaruos skystis.
Tešlai į šiltą kefyrą įmaišykite kiaušinio trynį, druską ir cukrų
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Įdėkite šalto sviesto gabaliukus ir sutrinkite mišinį į trupinius.
Supilkite skystą mišinį ir užminkykite tešlą.
Tešla tampa minkšta ir elastinga. Uždenkite ir 15 min. nusiųskite į šaldytuvą.
Padalykite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite iki 4 mm storio.
Patepkite sviestu ir sudėkite įdarą.
Susukite tvirtą ritinį, kurį supjaustykite porcijomis.
Su antruoju tešlos sluoksniu darome tą patį.
Sausainius dedame ant pergamentu išklotos kepimo skardos
Patepame plaktu kiaušinio tryniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Sausainiai gaunasi labai skanūs, kvapnūs, minkšti, mano svečiams visada labai patinka, o aš juos kepu nuolat.