Tai labai paprastas, bet nuostabaus skonio tortas. Maždaug toks, kokie būna kavinukėse, supjaustyti mažais elegantiškais gabalėliais. Ir padaryti jį paprasta – taip paprasta, kad net nesitiki, ar tokie nesudėtingi tortai dar būna. Drėgnas, šokoladinis, sotus. Ir širdžiai apsaldinti pakanka nedidelio gabalėlio.
Įvertinimas: 10/10
Sudėtingumas: Paprasčiau nei paprasta.
Mamos tortui reikės:
Biksvitams:
- 225 g miltų
- 350 g cukraus
- 85 g geros kokybės kakavos
- Pusantro arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Pusantro arbatinio šaukštelio sodos (šaukštelis neturi būti su kaupu)
- 2 didelių kiaušinių
- 250 ml pieno
- 125 ml bekvapio augalinio aliejaus (rapsų, ir t.t.., tik jokiu būdu ne alyvuogių!)
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 250 ml verdančio vandens
- 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
Šokoladiniam kremui:
- 200 g juodojo sukapoto šokolado
- 200 ml riebios grietinėlės
Mamos torto kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir ištepkite riebalais bei pabarstykite miltais arba išklokite kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas.
Paruoškite biskvito tešlą: suplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite toliau. Tada supilkite aliejų, vanilės ekstraktą, suberkite pipirus, kakavą, supilkite pieną ir maišykite toliau. Galiausiai atskirame inde sumaišykite sodą, kepimo miltelius bei miltus ir viską suberkite į biskvito masę. Maišykite iki tol, kol gausite gražią konsistenciją.
Tada, po truputį pildami ir pastoviai maišydami, supilkite visą verdantį vandenį ir maišykite iki tol, kol gausite labai skystą vientisą masę.
Supilkite pusę biskvito masės į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 25 – 35 minučių. Kai pirmasis biskvitas iškeps (patikrinkite įbesdami į viduriuką peilį – jei ištraukėte neaplipusį, reiškia iškepė), pašaukite į orkaitę antrąjį. Kepant biskvitus, ant jų iškils šokoladinės kepurėlės – nesijaudinkite, jų nupjauti nereiks, jos, biskvitams vėstant, pranyks.
Kol biskvitai kepa, paruoškite šokoladinį kremą: į prikaistuvį supilkite grietinėlę ir suberkite susmulkintą šokoladą. Viską maišykite ant nedidelės ugnies tol, kol šokoladas išsilydys ir sumaišysite gražios konsistencijos kremą. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite kelioms minutėms atvėsti. Kai prikaistuvis nebebus karštas, padėkite kremą į šaldytuvą valandai. Palaikyti kremą šaltai yra būtina. Kremas bus paruoštas tepimui tada, kai taps šiek tiek atvėsusio sviesto konsistencijos.
Sutepkite tortą: DĖMESIO!!! Biskvitai turi būti visiškai atvėsę, nes kitaip kremas įsigers į juos, ir tortas bus nebegražus. Taigi, kai biskvitai atvės, pirmąjį biskvitą dėkite ant torto lėkštės plutele į viršų, jį sutepkite trečdaliu kremo, o tada dėkite ant viršaus antrąjį biskvitą plutele į apačią (plutelės ne taip sugeria kremą, o ir torto viršus bus lygesnis). Torto viršų bei šonus dideliu plokščiu peiliu aptepkite likusiu kremu ir papuoškite taip, kaip Jums patinka. Aš papuošiau tiesiog kvepiančiomis pavasarinėmis gėlėmis.
Skanaus!